Frokost og morgenkaffen smeltet sammen!
Kaffekrem toppet på en nydelig sjokolade-kjøleskapsgrøt.
En liten dessert til frokost, som metter godt!
Kremen har en intens kaffesmak, så er helt klart en skikkelig oppkvikker på morrakivsten!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/09/P1140049-scaled.jpg)
Dalgona kaffen tok verden med storm på TikTok.
Til og med gubben her i huset digget denne kaffedrikken.
Har du prøvd å lage dalgona kaffe?
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/09/P1140038-1-scaled.jpg)
Hvis du er nysgjerrig på selve kaffedrikken kan du trykke HER for å komme til innlegget med oppskrift på sukkerfri dalgona iced latte!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/09/P1140050-scaled.jpg)
INGREDIENSER
- 40 gram havregryn*
- 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak*
- 1-2 ts kakao – råkakao eller bakekakao
- 1-2 toppet ts søtning – jeg foretrekker SukrinGold
- 1 ts chiafrø
- 1 dl væske – valgfri melk eller vann
- 100 gram yoghurt naturell, gresk eller med vaniljesmak
*Har du ikke proteinpulver kan du erstatte med mer havregryn, og da også øke litt mer søtning og kakao.
FREMGANGSMÅTE:
Rør sammen de tørre ingrediensene i en skål, krukke eller lignende.
Tilsett resten og bland godt sammen.
Sett i kjøleskapet i noen timer, gjerne natten over.
Både havregryn og chiafrø vil suge til seg væsken og tykne grøten.
Kaffekremen lages når du skal spise grøten.
Kaffekremen:
2 ts nykokt vann
2 ts SukrinGold
2 ts instant kaffepulver
Ha SukrinGold og kaffepulver i en beholder med høye kanter, f.eks et desilitermål.
Kok opp vann.
Ha nykokt vann oppi beholder og pisk – pisk – pisk!
Plutselig forvandler blandingen seg til en luftig krem!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/09/P1140036-1-scaled.jpg)
Toppet med et dryss kakao og litt revet mørk sjokolade!
NAM!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/09/P1140046-1.jpg)
Kjøleskapsgrøten kan du lage flere porsjoner av når du først er i gang.
Den holder seg fint i kjøleskapet noen dager.
Du kan også røre inn nøttesmør i grøten.
Om du ikke er en kaffedrikker kan du bytte ut kaffekremen med nøttesmør, hakket nøtter, kakaonibs
– eller noen friske bær på toppen.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/09/P1140057-scaled.jpg)