Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Lunsj, Middag

RØSTI MED RØKT LAKS OG URTEDRESSING

Her kan du enkelt lure inn flere grønnsaker!

Du kan lage røsti med bare poteter, men det smaker så utrolig godt når man legger til noen flere rotgrønnsaker.

Gulrot, sellerirot og løk er noen faste råvarer jeg alltid mikser med potetene. 

Andre ingredienser for å lage ulike varianter:
Søtpotet – Revet ost/parmesan – Finstrimlet purre – Pastinakk – Rødbete

TIPS!

Ha alltid syltet rødløk tilgjengelig!
Det er så godt som topping/tilbehør.
HER er oppskriften på syltet rødløk – uten tilsatt sukker.


INGREDIENSER:

  • 1 gul løk
  • 8 middels store poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 skive sellerirot
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

Grovriv løk, poteter, gulrot og sellerirot.
Legg grønnsakene i et rent kjøkkenhåndkle, og klem ut væsken.
Ha over i en bakebolle og bland sammen med de andre ingrediensene
Smelt smør i panne på middels varme.
Legg et par spiseskjeer av grønnsaksblandingen i stekepanne og form blandingen med en stekespade eller baksiden av en skje.
Stek i ca. 5-6 minutter, til undersiden har blitt gylden.
Snu og stek på andre siden.
De stekte legges på et bakepapir og holdes varm i en forvarmet ovn, 160 grader, mens du steker resten av blandingen.

Lag en enkel dressing av kesam/rømme, salt, pepper, hvitløk, dill og en skvis sitron.

Topp røstien med noen skiver røkelaks, syltet rødløk, urtedressingen og litt ekstra dill.

URTEDRESSING:

  • Kesam – evt. Rømme eller gresk yoghurt
  • Hvitløkspaste – eller hvitløkspulver
  • Finhakket dill – tørket, fersk eller fryst
  • Ferskpresset sitronjuice
  • Salt og pepper

Varier med toppingen etter hva du liker!

Stekt egg eller spekeskinke er et par andre digge alternativer.
Skivet avokado og tomatsalsa er et nydelig og kjøttfritt alternativ.
Bruk rester som «pizzabunn».


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • Grønnsaker
  • Kesam
  • Lunsj
  • Matprepping
  • Middag
  • Restemat
  • Rotgrønnsaker
  • Tilbehør

Innleggsnavigasjon

PEANØTT-COOKIES – 4 INGREDIENSER
KREMET KYLLING- OG AVOKADOSALAT

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial