Ekstra næringsrike og saftige rundstykker
Med enkle triks er det utrolig hvordan man kan lure inn grønnsaker i ulike oppskrifter.
Noen ganger for bevisst å lure – andre ganger fordi det tilfører en ekstra smak man gjerne kan legge merke til.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/08/P1060103.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/08/P1060093.jpg)
Gulrot er en nydelig rotgrønnsak som på lik linje med søtpotet kan brukes i mange ulike oppskrifter!
Gulrot-chips – Gulrotkake til lunsj – Havregrøt med gulrot – Omelett med kremet kyllingsalat
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/08/P1060092.jpg)
INGREDIENSER:
- 75 gram havregryn eller havremel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 klype havsalt
- ca 50 gram finrevet gulrot
- 100 gram cottage cheese – original eller mager
- 1 egg
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Skrell og riv opp gulrot.
Bland alle ingrediensene sammen i en skål.
Du kan også bruke en stavmikser til å blande ingrediensene sammen.
Revet gulrot røres i etterkant inn i den glatte deigen.
Da unngår du biter av cottage cheese, men samtidig beholder teksturen fra gulroten.
En gaffel gjør også en ganske bra jobb til å mose og blande i samme slengen.
Fordel 4-5 klatter av deigen på et bakepapir.
Bruk toppen på skjeen for å lage et hull i midten om du ønsker en bagels-look.
Toppet med denne krydderblandingen for en lekker look og litt ekstra smak
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Følg jevnlig med etter 15 minutter da tiden varierer veldig fra ovn til ovn.
Når de har fått en fin gylden farge på oversiden og undersiden er de ferdig.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/08/P1060097.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/08/P1060101.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/08/P1060109.jpg)
De som ikke blir spist eller smurt til matpakker innen kort tid putter jeg i fryseren.
Genialt å ha tilgjengelig!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/08/P1060104.jpg)