Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Dessert - Kaker, Frokost, Matprepping

«OSTEKAKE» MED BRINGEBÆRSAUS TIL FROKOST

Eller som kveldskos for 2!

Gjett om jeg gledet meg til å nyte denne «ostekaken». Det er en liten tålmodighetsprøve når man lager matretter med gelatin.

«Den som venter på noe godt – venter ikke forgjeves!»

Bringebærsausen er veldig enkel – og lages på nullkommaniks! Alle «swirlene» er også utrolig enkelt å få til. Det er absolutt ikke noe must å lage mønsteret. Det gir en liten ekstra smak på kremen, og gjør utseende enda litt mer spesiell.

Den trenger nok 2-3 timer for å stivne ordentlig – hvis du ikke har planer om å vente til natten over.
Da den holder seg fint i kjøleskapet et par dager, kan man fint lage et par «kaker» når du først er i gang. 

La oss komme til både oppskriften og fremgangsmåten!


INGREDIENSER:

Bunnen:
  • 1 god ts lønnesirup – alternativer fibersirup gold, honning, yaconsirup – evt smeltet smør
  • ca 3 ss vann
  • 40 gram havremel – evt havregryn
  • 1 ss sukrin gold
Ostekremen:
  • 2 gelatinplater
  • 1 beger skyr i smaken fersken og bringebær – eller ca 150 gram annen yoghurt/kvarg
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss sukkerfri saft – gjerne med bringebærsmak
  • 1 ss sukrin melis – kan sløyfes
  • 2 ss vann
  • bringebær – tinte eller ferske

FREMGANGSMÅTE:

Legg gelatinplatene i en skål/fat med vann, slik at de blir myke.

Tilsett sirup og vann til bunnen i en skål, og varm det kjapt opp i mikroen.
Tilsett havremel og sukrin gold og bland massen godt sammen.
Trykk massen ned i ønsket form, og sett den inn i kjøleskapet

Bland sammen skyr, melk, saft og evt sukrin melis.

Kok opp 2 ss vann og løs de myke gelatinplatene opp i vannet.
Hell gelatinoppløsningen opp i yoghurtblandingen.
Hell den over bunnen og inn i kjøleskapet igjen.
Den må få satt seg litt, ca 10 minutter, før du evt heller over bringebærsausen.

Bringebærsausen:
Mos bringebærene og press de gjerne gjennom en liten sil for å få bort alle frøene.
Tilsett evt litt sukrin melis hvis den ikke er søt nok.
Jeg brukte bare en teskje og lot det falle dråper av sausen ned i blandingen.
Så tok jeg en tannpirker for å lage mønsteret.

Sett kaken i kjøleskapet slik at den får satt seg.

Bringebærsausen behøver du heller ikke å lage kvelden før.
Bringebærene kan bare tine i kjøleskapet natten over, og så mose de med en gaffel/stavmikser eller presse de igjennom en sil.

Det er jo tross alt viktig med en god start på dagen – og hvem hadde ikke blitt glad for å få en slik frokost servert?

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • Frokostkake
  • Matprepping
  • Proteinrik

Innleggsnavigasjon

HJEMMELAGET GRANOLA
NYDELIGE RØMMEVAFLER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial