Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Lunsj, Tilbehør

OMELETT MED SPINAT OG RØKELAKS

En god start på dagen eller like gjerne til middag

Egg og laks er en klassisk kombinasjon.
Toppet med fersk dill og en syrlig kremost-dressing.

Stek opp et par omeletter når du først står på kjøkkenet, så har du f.eks til lunsj dagen etterpå!

Egg + melk/vann pisket sammen er en god base for ubegrenset antall oppskrifter og smakskombinasjoner. 
Den ulitmate «rydde-kjøleskapet-for-diverse-mat-måltidet».
Ta det du har tilgjengelig og liker. 

I denne versjonen har jeg brukt spinat, men den kan erstattes med f.eks grønnkål.
Laks kan byttes ut med skinke, kylling eller en bønner om du ønsker et kjøttfritt alternativ.

SYRLIG KREMOST-DRESSING:
  • 2 ss yoghurt naturell – eller rømme/kesam
  • 1 ss philadelphia light – eller ønsket kremost
  • 1 ss sitronjuice – gjerne ferskpresset
  • Salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
En liten klype hvitløk er også godt oppi.


INGREDIENSER – 1 omelett:

  • 2 egg
  • 2 ss melk – evt. vann
  • Sopp i skiver – 2-3 store
  • Hakket spinat*
  • Hakket rødløk – et par skiver
  • Salt & pepper
    *Jeg tinte opp ca 50 gram frossen ferdighakket spinat. Fersk kan også brukes
TOPPING:
  • Skivet røkelaks
  • Ruccola
  • Cherrytomater
  • Vårløk
  • Syrlig kremost-dressing
  • Fersk dill
  • Avokado
  • Hjemmelaget krydderblanding

FREMGANGSMÅTE:

Skjær opp sopp og rødløk.
Ha dette oppi en oppvarmet stekepanne og la surre til løken blir blank og soppen krymper.

Pisk raskt sammen egg, melk, salt og pepper. Pisk inn spinat.
Hell eggeblandingen over sopp og rødløk i stekepannen.
Dytt blandingen et par ganger mot midten for å skape luft i omeletten.
Stek til overflaten har stivnet.
Du kan også sette et lokk på stekepannen eller sette den i oven for å få fortgang på prosessen.
Skli omeletten over på et fat.
Legg på ønsket topping.

Annet tilbehør som er godt ved siden av er:

  • Hjemmelaget knekkebrød
  • Bagels – uten behov for heving
  • Lomper
  • Grove og saftige polarbrød
Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Dressing
  • Egg
  • Fisk
  • Frokost
  • Lunsj
  • Matprepping
  • Middag
  • Tilbehør

Innleggsnavigasjon

SUKKERFRI APPELSINFROMASJ
SUKKERFRIE ÆBLESKIVER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial