Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Matprepping, Middag

NYDELIG OG HEIT GULROTSUPPE

En fantastisk base for et smakfullt måltid!

Her i heimen er gulrotsuppe på topplisten over suppe-varianter. 
Fyldig og med en naturlig sødme.
Andre gjengangere hos oss er tomatsuppe og blomkålsuppe. 

Denne er litt ekstra spicy på grunn av chili og ingefær, men allikevel en utrolig barnevennlig middag.
Juster styrken krydder etter ønske og «redd» en overheit suppe med litt ekstra yoghurt, rømme eller et annet alternativ.

Hver eneste uke står suppe på menyen hos oss.
Barna digger det, og rester er alltid populært hos oss alle.
I tillegg er det frysevennlig, så lag gjerne to kjeler når du først er i gang!


INGREDIENSER – ca 4 porsjoner:

  • 1 gul løk
  • ca 1 kg skrelt gulrot
  • 1 middels søtpotet – evt et par vanlig poteter
  • 1/2 purre
  • 1 liter vann
  • 2 buljongterninger – eller annen buljong tilsvarende 1 liter væske
  • 1/2 ts chilipaste – evt. finhakket chili/chilipulver
  • 1/2 ts ingefærpaste – evt. finrevet ingefær
  • 1/2 ts hvitløkspaste – evt. 1 stort hvitløksfedd
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

Start alltid med å finne frem ingrediensene, og kutt opp grønnsakene.
Alle ingrediensene skal blendes med en stavmikser,så det er ikke nødvendig å være så nøye på størrelsen.
Mindre biter vil naturligvis reduserer koketiden.

Varm opp en romslig kjele på middels sterk varme med litt olje eller vann. 
Tilsett løk, og la den surre til den har blitt blank.
Ha oppi resten av ingrediensene og kok opp.
La suppen småkoke til grønnsakene har blitt møre. 
Men suppen koker kan du lage toppingen.
Sprø kikerter og gresskarkjerner – se lenger ned for fremgangsmåte.

Når grønnsakene har blitt myke moses suppen glatt med en stavmikser.
Juster med mer væske om du synes suppen er for tykk.
Smak til med salt og pepper. 

Topp med yoghurt naturell eller kokosmelk, hakket koriander, kikerter og gresskarkjerner.
Linser er også et nydelig alternativ.


Sprø kikerter og gresskarkjerner:
Sett ovnen på 225 grader.
Skyll en kartong med kikerter i kaldt vann.
Tørk av fuktigheten med et kjøkkenhåndkle eller papir. 
Dette er for å få de skikkelig sprø.
Legg de i over i en skål og bland sammen med olje, en klype salt og evt krydder.
En ts olje skal være nok for å få en crispy utside.
Krydder kan f.eks være spisskumin, paprika, hvitløk eller chili.
Fordel utover et bakepapir og sett brettet inn i ovnen i ca 20-30 minutter.
Følg med og flytt på de jevnlig.

Gresskarkjernene kan tilsettes i stekeovnen i noen minutter eller ristes i en stekepanne.
Kikertene kan også stekes i en stekepanne.

Denne versjonen er uten kjøtt, men kylling er også nydelig som topping.
Et tips er å steke kyllingfilet i biter med curry-krydder.

En skvis fersk limejuice på toppen ved servering er også utrolig godt!


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Kikerter
  • Matprepping
  • Middag
  • Suppe
  • Topping
  • Vegansk

Innleggsnavigasjon

GYLDEN CHIA-PUDDING
PROTEINRIK JORDBÆR-SHAKE

1 comment

  • FYLDIG BROKKOLISUPPE MED GRØNN CURRY - Bakekona
    9. november 2020

    […] Kremet blomkålsuppeNydelig og heit gulrotsuppe […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial