«Failing to plan – is planning to fail»
Kake til lunsj er vel ikke kjedelig?
Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor viktig virkemiddel matprepping har vært for meg i denne livsstilsendringen jeg har gjennomgått.
Det har gjort hele prosessen mye lettere, og hverken «styrete» eller kjedelig.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1040512.jpg)
Det er mange måter å preppe på, og kan lett tilpasses det du liker/har.
Du kan preppe komplette måltider eller preppe ulike komponenter og mikse etter ønske der og da.
Uansett – sunn mat raskt og lett tilgjengelig gjør det utrolig mye lettere å ta de riktig valgene! Og det er en utrolig mestringsfølelse når man faktisk tar de riktige valgene og fyller kroppen med næringsrik mat. Kosthold har jo utrolig mye å si for en god helse – men ja – en balansert livsstil er selvfølgelig viktig.
«You can’t outrun a bad diet!»
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1040516.jpg)
INGREDIENSER – 1 kake:
- 40 gram havremel*
- 10 gram proteinpulver*
- 1/2 ts bakepulver
- En dæsj kanel og kardemomme
- 1 god ts sukrin gold – litt mer om du ikke bruker proteinpulver
- Væske – melk eller vann
- 1 egg
- Eple skjært i skiver – jeg brukte 100 gram, men dette kan du selv tilpasse
*Proteinpulver gir ekstra sødme og øker proteininnholdet, men du kan også kun bruke havremel. Kjør havregryn i en blender og lag havremel selv – billigere og tar ikke lang tid.
FREMGANGSMÅTE
Sett ovnen på 175 grader
Skrell og skjær eple i skiver – eller terninger.
Rør sammen de tørre ingrediensene. Tilsett væske og egg.
Væskemengden kommer an på proteinpulveret.
Røren skal ikke være for rennende.
Hell røra over i en liten ildfast form – eller f.eks liten springform/3-4 muffinsformer.
Fordel epleskivene og trykk de ned i røra.
Dryss litt kanel og evt litt sukrin gold på toppen.
Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter.
Steketiden varierer veldig fra ovntype og størrelse på formen.
Muffins tar noen minutter kortere tid.
Jeg ganger gjerne opp denne oppskriften med 3 – og lager på den måten for tre dager av gangen.
Kan også fint fryses.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1040514.jpg)
TOPPING:
1 et par spiseskjeer vanilje-proteinkrem
Hakket mandler.
Det er virkelig godt med noe crunch til. I tillegg er mandler et utrolig sunt fettkilde, som absolutt burde være en del av kostholdet.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1040520.jpg)
Saftige eplebiter, frisk proteinkrem, crunchy mandler og en deilig eplekake.
Det kaller jeg en deilig start på dagen eller som en energiboost til lunsj!
[…] MATPREPPING: EPLEKAKE […]