Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Krydderblandinger

KRYDDERBLANDING – PRIKKEN OVER I’EN

«Everything but the bagel»

Dagens oppskrift lages fast her i heimen, og vi går ganske fort igjennom en krukke
Dette er virkelig en smaksforsterker, og som jeg virkelig anbefaler at dere prøver.

Jeg har skjønt at bagels og krydder «Everything but the bagel» er en stor greie i USA om dagen. Da jeg så hvilke ingredienser som var oppi måtte jeg bare teste ut for å se om den virkelig er verdt all «hypen».

Både gubben og jeg er hekta.
Så ja – lag og nyt!


INGREDIENSER:

  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss sorte sesamfrø*
  • 2 ss valmuefrø
  • 2 ss hvitløkspulver – gjerne grovt kvernet
  • 2 ss løkpulver – gjerne grovt kvernet
  • 2 ts havsalt
    *Kjøpt i en dagligvarebutikk med stort utvalg av krydder og eksotiske matvarer.

FREMGANGSMÅTE:

Tørrist hvite sesamfrø i stekepanne. Dette gir de enda mer smak.

Tilsett alt i et glass eller en boks og rist løs.

TIPS TIL TOPPING:
  • På kokt/stekt egg
  • Most avokado
  • Bakte søtpotetskiver
  • Laks
  • Kylling
  • Hjemmebakt rundstykker/brød

Dekorativt på benken eller fin som en liten «vertinnegave»

Maiskake med parmesan, hjemmelaget guacamole, kokt egg og krydderblandingen.
Sunt og godt – rett og slett nydelig!

Jeg synes det er utrolig morsomt med diverse DIY-prosjekter – og ihvertfall innenfor matverden.

Det blir helt klart flere krydderblandinger her bloggen fremover!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Krydderblanding
  • Lunsj
  • Suntfett
  • Tilbehør
  • Topping

Innleggsnavigasjon

FRISK SOMMERSALAT
«PUMPKIN SPICE»

4 comments

  • PROTEINRIKE BAGELS - UTEN HEVING - Bakekona
    28. februar 2019

    […] over DENNE krydderblandingen eller bruk det du har – valmuefrø, linfrø og sesamfrø. Et lite dryss […]

    Reply
  • OMELETT I VAFFELJERNET - Bakekona
    22. september 2019

    […] RuccolaSpekeskinkeAvokadoVårløkCherrytomaterSyltet rødløkAlfaspirerHjemmelaget krydderblanding […]

    Reply
  • Tiina Greig
    25. januar 2021

    Eg tror at det må være sprøstekt løk og hvitløk, med vanlig pulver ble det ganske stramt! Da må man tilsette mindre.

    Reply
    • Stine
      25. januar 2021

      Nei, bruker ikke sprøstekt løk/hvitløk, men tørket.

      Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial