«Everything but the bagel»
Dagens oppskrift lages fast her i heimen, og vi går ganske fort igjennom en krukke
Dette er virkelig en smaksforsterker, og som jeg virkelig anbefaler at dere prøver.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1050149.jpg)
Jeg har skjønt at bagels og krydder «Everything but the bagel» er en stor greie i USA om dagen. Da jeg så hvilke ingredienser som var oppi måtte jeg bare teste ut for å se om den virkelig er verdt all «hypen».
Både gubben og jeg er hekta.
Så ja – lag og nyt!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1050153-1-1024x689.jpg)
INGREDIENSER:
- 2 ss sesamfrø
- 2 ss sorte sesamfrø*
- 2 ss valmuefrø
- 2 ss hvitløkspulver – gjerne grovt kvernet
- 2 ss løkpulver – gjerne grovt kvernet
- 2 ts havsalt
*Kjøpt i en dagligvarebutikk med stort utvalg av krydder og eksotiske matvarer.
FREMGANGSMÅTE:
Tørrist hvite sesamfrø i stekepanne. Dette gir de enda mer smak.
Tilsett alt i et glass eller en boks og rist løs.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1060013-931x1024.jpg)
TIPS TIL TOPPING:
- På kokt/stekt egg
- Most avokado
- Bakte søtpotetskiver
- Laks
- Kylling
- Hjemmebakt rundstykker/brød
Dekorativt på benken eller fin som en liten «vertinnegave»
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1050150-879x1024.jpg)
Maiskake med parmesan, hjemmelaget guacamole, kokt egg og krydderblandingen.
Sunt og godt – rett og slett nydelig!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1050159-1024x769.jpg)
Jeg synes det er utrolig morsomt med diverse DIY-prosjekter – og ihvertfall innenfor matverden.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/P1050144-001-876x1024.jpg)
Det blir helt klart flere krydderblandinger her bloggen fremover!
[…] over DENNE krydderblandingen eller bruk det du har – valmuefrø, linfrø og sesamfrø. Et lite dryss […]
[…] RuccolaSpekeskinkeAvokadoVårløkCherrytomaterSyltet rødløkAlfaspirerHjemmelaget krydderblanding […]
Eg tror at det må være sprøstekt løk og hvitløk, med vanlig pulver ble det ganske stramt! Da må man tilsette mindre.
Nei, bruker ikke sprøstekt løk/hvitløk, men tørket.