Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Middag

KREMET SQUASHGETTI MED KYLLINGKJØTTBOLLER

Enkle råvarer – rene smaker

Saftige kyllingkjøttboller med en nydelig kremet saus.

Sausen er utrolig nydelig på smak, og kan også brukes til andre retter. Passer veldig godt til både rød og hvit fisk, spesielt laks. En annen vri er å tilsette skivet sopp, som da får koke sammen med sausen. Stek gjerne soppen litt først før du tilsetter de andre ingrediensene.

Spaghettien har jeg her byttet ut med squash. Bruk selvfølgelig vanlig spaghetti eller en kombinasjon av begge om du ønsker det.


INGRDIENSER – ca 20 stk:

  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1/2 gul løk
  • Hvitløk – ferskpresset, pure på glass eller pulver
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 2 ss fersk persille
  • Salt og pepper

Kremet saus:

  • 1/2-1 boks Philadelphia hvitløk og urter
  • Melk/vann og evt kokevann fra spaghetti
  • Litt ekstra hvitløk hvis man ønsker
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

Finhakk løken og hakk opp persille. Bland alle ingrediensene sammen. Jeg bruker en liten iskrem-scoop for å lage like store kjøttboller. Stek i panna til de er gjennomstekte.

Varm opp ingrediensene til sausen i en liten kjele. Mengden philadelphia kommer an på hvor mange du skal lage til. Jeg pleier å bruke en hel boks når alle 4 i heimen her skal ha. Mengden melk/vann kommer også an på hvor tynn konsistens du ønsker på sausen.

Vend sqaushen i sausen og topp med kjøttbollene.
Ekstra godt er det med et dryss parmesan!

Det er utrolig hvor lite parmesan som er nødvendig for å løfte denne retten enda noen hakk. Jeg oppbevarer parmesanbiten i fryseren, og river bare ønsket mengden etter behov.

Disse kjøttbollene kan utmerkes fryses, og passer bra for de som prepper mat eller som gjerne vil lage dobbel-porsjon og fryse ned en til senere.

Bon appetit!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Kylling
  • Middag
  • Squash

Innleggsnavigasjon

MILD OG ENKEL PØLSEGRYTE
TRADISJONELLE TYKKE SVELER – UTEN TILSATT SUKKER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial