Spis fargerik mat!
Dette er et nydelig tilbehør til alt fra ulike posteier, kjøttpålegg eller i en lefserull.
En næringsrik salat, som ikke trenger å være fullstappet av sukker og unødvendige tilsetningstoffer.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/12/P1040082.jpg)
I oppskriften har jeg selv kokt rødbetene, men ønsker du en raskere variant kan du bytte ut dette med et glass syltet rødbeter. På helsekosten selger de rødbeter i skiver som er et godt alternativ.
Du kan også enkelt sylte rødbetene selv, men da tar selvfølgelig prosessen enda lenger tid fra start til slutt.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/12/P1040081.jpg)
Det finnes ulike oppskrifter på rundstykker på bloggen som er perfekt til denne rødbetsalaten:
Proteinrike bagels – uten heving
Enkle protein-rundstykker
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/12/P1040079.jpg)
INGREDIENSER:
- 2 ferske rødbeter – evt et glass syltet rødbeter
- 1 liten rødløk – finhakket
- 2-3 ss majones – lett eller vanlig
- 250 gresk yoghurt – evt deler eller alt med lettrømme
- 2 sukrin
- 1-2 ss sitronjuice – eplecidereddik kan også brukes
- Finhakket gressløk – gjerne fersk
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
Vask og børst rødbetene under kaldt vann. Stilken på sitte på under koketiden for at rødfargen ikke skal forsvinne.
Kok opp vann med litt salt i en kasserolle og legg rødbetene oppi. La dem koke til de er møre – ca 30-40 minutter.
Overfør de til kaldt vann når de er ferdigkokt, slik at kokeprosessen blir stanset.
Rens rødbetenene for skallet. Jeg legger de i en brødpose og gnir det av. Da får jeg skånet både fingre og utstyr med den sterke fargen.
Skjær rødbetene i terninger.
I en egen skål blander du sammen hakket rødløk, majones, gresk yoghurt, sitron, gressløk, salt og pepper.
Vend inn rødbetene. Smak til med mer syre og/eller salt og pepper.
Det er veldig vanlig å ha et eple skjært i terninger i salaten.
(Her i huset er gubben allergisk mot epler som ikke er behandlet, og derfor blir vår versjon uten)
Denne holder seg fint i opptil 5 dager i kjøleskapet. Vet du da at det er flere som skal forsvinne seg godt av denne kan man gjerne doble oppskriften.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/12/P1040085.jpg)
Det er litt griseri med rødbeter og fargestoffer, så da er det like greit å produsere større mengder med en gang!
Fargen rødbetene gir er så lekker, og jeg blir rett og slett glad av bare å se på salaten.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/12/P1040076.jpg)
En vakkert syn for øyet – og næringsrikt måltid for kroppen!
Åh denne gleder jeg meg til å prøve. Man får og kjøpt ferdig kokte rødbeter på feks Meny
Ja, gubben kom hjem med en sånn pakke i jula. De selger det på Kiwi også 🙂 Prisen er endel dyrere en rå, men veldig tidsbesparende!