Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Middag

KREMET FISKESUPPE MED LAKS OG TORSK

Enkle råvarer – enkle smaker

En deilig og fyldig fiskesuppe – som krever lite forberedelser og ikke tar ang tid å slenge sammen.
Perfekt for en hektisk hverdag

Dagene her går i ihvertfall i ett med to små, mange små og store prosjekter på gang med huset, jobb og aktiviteter for ungene Innimellom der er det viktig for både meg og mannen å få til egne treningsøkter.

Derfor er god planlegging viktig for den daglige kabalen. 
Med en godt planlagt uke og enkle alternativer på lur kan en hektisk hverdag fortsatt bestå av sunne og gode middager!


INGREDIENSER:

  • 1 gul løk
  • 3 store gulrøtter – del i to på langs og skjært i skiver
  • 7 dl utblandet fiskebuljong
  • 2 dl melk
  • 2 ss mel
  • Laks skjært i biter*
  • Torsk skjært i biter*
  • 1 dl lettere matfløte – eller vanlig
  • Salt
  • Pepper
  • Gressløk
    *Hvilken fisk og mengden kan du tilpasse selv etter hva dere liker og har tilgjengelig. Jeg brukte ca 400 gram laks og 200 gram torsk.

FREMGANGSMÅTE:

Start med å lage utblandet fiskebuljong ved å koke opp 7 dl vann og 1 fiskebuljongterning.

Fres finhakket løk i kjelen på middels varme til den blir blank.
Tilsett fiskebuljongen og gulrøttene, og la dette småkoke i ca 4-5 minutter.

Tilsett melk og mel i et glass/boks med lokk og ristet godt sammen.
Rør godt rundt i kjelen samtidig som du tilsetter blandingen i suppen.
La det småkoke i ca 5 minutter til.

Skru ned varmen slik at ikke suppen koker, og tilsett fiskebitene.
La disse trekke i ca 5 minutter til. Tiden kommer an på størrelsen på bitene.

Avslutt med å røre inn fløten, og smak til med salt og pepper.
Når du skal servere tilsetter du finhakket gressløk.

Server gjerne brød, rundstykker eller flatbrød ved siden.

Denne suppen kan fint fungere som en slags «base»
Tilsett andre grønnsaker eller annen type fisk. Smak til med andre krydder/urter – f.eks karri, gurkemeie, dill eller lignende.

Siden dette er en mager suppe er det som sagt veldig godt med brød/rundstykker.

Sleng f.eks sammen oppskrift på proteinrike bagels uten behov for heving før du begynner på selve suppa.
Innen bagelsene er ferdigstekte har også fiskesuppa fått godgjort seg på plata.
Det som blir igjen av bagelsene kan fryses ned til senere, eller brukes til matpakke dagen etter.


Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
KLASSISK HUMMUS
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Fisk
  • Middag
  • Suppe

Innleggsnavigasjon

SØTPOTET-BLT MED HJEMMELAGET URTEDRESSING
MANDELSMØR – UTEN TILSATT SUKKER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial