Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Matprepping, Tilbehør

KLASSISKE RISLAPPER

Til frokost, kveldsmat eller i turmatboksen!

I røra er det tilsatt grovere mel, og dermed metter de litt mer også!

De er selvfølgelig aller best nystekte – men er utrolig gode kalde og passer ypperlig til å fryses! 
Frys med mellomleggspapir mellom lappene eller i flere bokser/fryseposer, så er det enkelt å ta opp ønsket antall.

Her har jeg toppet med vaniljeyoghurt og rørte jordebær.
Andre klassiske toppinger er smør eller smør og brunost. 
Gode er de å spise naturelle også!


INGREDIENSER:

  • 400-500 gram kald risgrøt
  • 2 egg
  • 4 ss smeltet og avkjølt smør – kan sløyfes
  • 50 gram fullkornsmel – eller annen meltype
  • 4 ss søtning – jeg bruker Sukrin og SukrinGold
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • Litt vaniljepulver – evt. 1/2 ts vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

Rør alt godt sammen til en jevn røre.
Stekes i panna på middels varme, gjerne med litt smeltet smør i stekepanne.
Når det kommer små hull på overflaten er de klare for å snus.
Stek til de har blitt gyldne på begge sider.

Server med moste bær/syltetøy, rømme/vaniljekesam og et dryss SukrinMelis. 
Eller har du kanskje en skive brunost som favoritt?

Det blir så og si alltid laget rislapper hvis vi har rester av risgrøt. 
Gjør det samme med havregrøtrester! 

RØRTE JORDBÆR:

  • 1 pose frosne jordbær – tint – eller fersket
  • SukrinMelis – hvis det er behov

FREMGANGSMÅTE:

Versjon 1:
Bruk en stavmikser eller ha bærene i en blender om du ønsker den helt glatt.
Du kan også la sausen renne igjennom en sil, slik at den heller ikke inneholder noe frø.
Smak til med søtning.
Versjon 2:
Mos jordbærene med en gaffel om du ønsker biter av bær.
Smak til med søtning.

TIPS!
Prøv et super enkelt jordbærsyltetøyet med chiafrø.
Chiafrø virker det som en fortykningsmiddel. 


Begge variantene kan fint fryses!


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • Jordbær
  • Matpakke
  • Matprepping
  • Mellommåltid
  • Middag
  • Pannekaker
  • Risgrøt
  • SukrinMelis

Innleggsnavigasjon

GULROTKAKE-KJØLESKAPSGRØT MED CRUNCHY NØTTETOPPING
SAFTIGE MUFFINS MED SJOKOLADEBITER OG PEANØTT-SWIRL

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial