Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Dessert - Kaker, Frokost, Søt bakst

HAVREGRYNSKAKE MED GRESSKAR

Med nydelig kremostglasur og sirup

En kake kraftig på smak, og kremostglasuren bidrar til den perfekte balanse. 

Mamma, den lukter jul! Den smaker som pepperkaker jo!

Det var 5-åringens reaksjon da kaken ble servert til kveldsmat en helt vanlig hverdag.
#hverdagslykke

For med tanke på innholdet i kaken er denne like sunn og god til frokost, kveldsmat eller til søndagskaffen!

Kremosten er prikken over i’en etter min mening – og det mener også resten av flokken i huset.

Gresskarpure:
Damp, kok eller ovnsbak biter av gresskar til de er møre.
Mos med en stavmikser eller en food prosessor.
Lag gjerne større mengde når du først er i gang. 
Gresskarpure kan fint fryses – enten i mindre bokser, i fryseposer eller brett for isbiter 


INGREDIENSER:

  • 250 gram gresskarpure*
  • 3 dl melk
  • 50 gram SukrinSirup – evt. lønnesirup eller honning. Kan også bruke vanlig Sukrin/SukrinGold
  • 300 gram havregryn – store vil gi mer tekstur
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1 1/2 ts «pumpkin spice» – evt 1/2 ts av ingefær, nellik og muskatnøtt
  • 1 ts vaniljepulver – kan sløyfes
  • 1 ss knust linfrø – evt. 1 ss chiafrø eller 1 egg**
    *Hjemmelaget av dampet gresskar – noen butikker selger ferdig på boks
    **Virker som bindemiddel på kaken

FREMGANGSMÅTE:

Lag gresskarpure først om du ikke har dette klart. 

Sett stekeovnen på 190 grader.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Ha oppi gresskarpure, melk og søtning. 
Bland alt godt sammen.
Fordel røren over i en ildfast form, ca 20×25 cm. 
Legg gjerne et bakepapir eller smør med litt fett om du har en form hvor kaken vil sette seg litt fast.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter – til den har fått en fin og gylden overflate. 

Nydelig når den kommer rett ut fra ovnen, men faktisk veldig god kald også! 
Rester kan varmes i mikroen eller noen minutter i ovnen.
Legg rester som porsjonsstykker, så har du noe godt til kaffen eller turmat! 

Kremostglasuren:

Philadelphia original eller light
SukrinMelis
Vaniljepulver eller vaniljesukker

Jeg lagde denne kremostglasuren litt på slump, og smakte til med søtning. 
Jeg brukte ca. 2-3 ss søtning til 1/2 boks Philadelphia kremost.
Skal kremostglasuren holde til hele kaken med en gang ville jeg laget av hele boksen.

TIPS:
Hakk opp nøtter, fint eller grovt.
Ha de enten i røra før steking eller som topping etterpå.
Det bidrar med et crunchy element og en sunn fettkilde.
Valnøtter og mandler er gode alternativer. 

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Innleggsnavigasjon

FYLDIG BROKKOLISUPPE MED GRØNN CURRY
KLASSISKE PROTEINRIKE LAPPER TIL FROKOST

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial