Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Høytider, Jul, Middag

GROVERE MEDISTERKAKER TIL JUL

En enkel oppskrift på smakfulle og saftige medisterkaker

Dette er en oppskrift som vekker barndomsminner hos meg. Min mormor lagde alltid grovere medisterkaker, så det er litt stas å videreføre denne tradisjonen.

Mange har medisterpølser til jul, og jeg synes personlig at de klassiske medisterkakene blir litt lik på smak. Denne varianten kombinerer medisterdeig og karbonadedeig, og gir dermed en dypere smak. 

Jeg lager gjerne disse tidlig i desember, og har de liggende klart i fryseren. Til julemiddagen tar jeg opp antallet jeg trenger, og varmer sammen med annet tilbehør i stekeovnen.

Om du fortsatt har flere igjen i fryseren etter jul kan de brukes som «kjøttkaker» og varmes rett opp i brun saus. 

ANDRE JULE-FAVORITTER HER I HEIMEN:

KLASSISK RISKREM MED RØD SAUS
VERDENS BESTE JULEBRØD – UTEN TILSATT SUKKER
TRADISJONSRIKE LEFSER


INGREDIENSER:

  • 400 gram medisterdeig
  • 400 gram karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 1 finhakket gul løk
  • 1 liten ts nykvernet pepper
  • ca. 1/2 ts malt muskatnøtt
  • ca. 1/3 ts malt ingefær
  • 2 dl melk

FREMGANGSMÅTE:

Ha medisterdeig, karbonadedeig, salt og halvparten av melken i en (bake)bolle. 
Bland alt godt sammen til massen blir seig.
Jeg bruker K-kroken på kjøkkenmaskinen til dette, men du kan også røre for hånd. 
Bland inn resten av melken.
Tilsett potetmel, løk og krydder, og bland godt sammen.

Varm opp stekepannen, gjerne med litt meierismør.
Form baller til ønsket størrelse, og stek gylden på begge sider. 
Stek gjerne en «prøve-kake», for å se om du må justere på krydder/salt etter eget ønske.

Kan utmerket fryses.  

✨ Tips!
Jeg lar de avkjøle seg på en rist etter de er stekt ferdig. Da får eventuelt ekstra overflødig fett dryppet av og de avkjøles raskere. 


Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
KLASSISK HUMMUS
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Høytider
  • Jul
  • Karbonadedeig
  • Medisterkaker
  • Middag
  • Tradisjonsmat

Innleggsnavigasjon

MATPREPPING: SUPER-ENKEL BÆRSAUS
NÆRINGSRIK TACO-SUPPE MED LITT EKSTRA VARME

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial