Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Bakst, Frokost, Lunsj, Matprepping

GROVE RUNDSTYKKER I LANGPANNE

Brød til matpakka for hele uka!

Eller inviter noen på en deilig søndags-brunsj.
Nystekte rundstykker som krever lite arbeid.
Vi liker det enkelt!

Luftige, men samtidig metter godt. 

TIPS:
En favoritt hos ungene er å ha revet ost strødd på toppen 
Sunnere «ostebriks»
Litt salt kvernet på toppen er også veldig godt!


INGREDIENSER:

  • 400 gram hvetemel
  • 200 gram havregryn*
  • 250 gram sammalt hvete fin*
  • 150 gram sammalt spelt*
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 6 1/2 dl vann – ca 25 grader
    *Juster med den tørrvaren du har tilgjengelig i skuffen

FREMGANGSMÅTE:

Ha alle de tørre ingrediensene, uten salt, i en bakebolle.
Du kan også bruke du 1 pakke fersk gjær, og da smuldrer du det bare den rett oppi bakebollen.
Hell over vannet. Elt deigen litt før du tilsetter salt.
Elt deigen i bakemaskinen på middels høy hastighet i ca. 10 minutter.

Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Dette tar ca 1 time.

Strø mel på benken og trykk ut deigen med fingrene eller bruk en kjevle.
Løft og legg over på et bakepapir.
Trykk ut til hele deigen dekker langpanna. 
Legg et kjøkkenhåndkle eller et klede over, og la brødet etterheve i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader

Bruk en kniv og del opp brød i biter. Jeg deler opp i 28 biter – altså 7×4.
Du kan kan også dele opp i færre antall biter om du ønsker større rundstykker.
Pensle toppen med vann og strø evt. over frø.
Valmuefrø, solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø er de som går igjen her.
Stek brødet nederst i oven i ca 25 minutter.
La langpannebrødet avkjøle seg på en bakerist. 

Når brødet har fått avkjølt seg litt er det bare å rive bitene fra hverandre. 
Nydelige og sprø skrop – luftig og metter godt!

De som ikke blir spist opp puttes i fryseren.
Disse er som sagt perfekt i matboksen, men veldig godt ved siden av suppe og annen grytemat.
Kan også utmerket brukes som burgerbrød eller chicken-BLT! 

Det må alltid kokes egg når vi har nystekte rundstykker her i heimen. 
Da koker vi like gjerne opp en hel pakke med egg, og har uskrelte kokte egg tilgjengelig i kjøleskapet.
Billig super-mat som holder seg fint i kjøleskapet i flere dager! 

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Bakst
  • Frokost
  • Gjærbakst
  • Havregryn
  • Matpakke

Innleggsnavigasjon

KREMET SØTPOTET TIL FROKOST
ENKEL KYLLING TIKKA MASALA

2 comments

  • Henriette
    31. mai 2020

    Hei, lurte på om det var mulig å tilsette frø i deigen og hvordan ville du gjort det ? Bare putte det oppi eller må en ta hensyn til noe ?
    Mvh
    Henriette

    Reply
    • Stine
      26. juni 2020

      Hen Henriette.
      Du kan helt fint tilsette frø i deigen uten spesielle hensyn. Så lenge det er hele frø er det begrenset hvor mye væske de trekker til seg under heving/steking. Mvh Stine

      Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial