Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Pannekaker - Vafler

FLUFFY PANNEKAKER MED PASJONSFRUKTSAUS

Do it with passion!

Pannekaker er en stor favoritt – hos alle her i huset.
Med en basisoppskrift kan toppingen varieres til det uendelig.
Pannekake-buffet f.eks er veldig populært.
Med flere skåler fylt med ulike toppinger er det veldig stas å sette sammen sitt eget pannekaketårn.

Disse kan lages både med og uten proteinpulver – så det er ikke behov å gå til innkjøp av dette hvis du ikke har det.
Selv er jeg veldig glad i sødmen det tilfører pannekaken + at det øker proteininnholdet i måltidet.

Pasjonsfrukt føles som en litt luksuriøs frukt – og ikke blant de billigste i fruktavdelingen.
Mango er en godt alternativ, som også gir en nydelig friskt løft.


Lag gjerne større mengder saus.
Det som blir igjen kan man da f.eks fryse ned i isbitformer, og dermed har man ferdigpreppet topping klar for 1-2-3 tilgjengelig i fryseren.
Nydelig på pannekaker, is, havregrøt eller yoghurt med granola.


INGREDIENSER:

  • 50 gram havremel*
  • 1/2 ts bakepulver
  • En dæsj vaniljepulver – kan sløyfes
  • 1 ss sukrin gold
  • 0,5-1 dl melk etter ønske – det kan være behov for mer væske om man bruker proteinpulver
  • 1 egg – evt. kun eggehviten
    *Bytt ut f.eks 10 gram havremel med proteinpulver med vaniljesmak. Det gir veldig god smak.

FREMGANGSMÅTE:

Bland de tørre ingrediensene.
Skill eggehviten og plommen hver for seg.
Tilsett melk og eggeplommen med det tørre.
La blandingen stå litt på benken slik at havremelet får trukket til seg litt væske.

Stivpiske eggehviten og vend forsiktig inn i røren.
Stek pannekakene på middelssterk varme.

Pasjonsfruktsaus:

Skrap ut innmaten i et par pasjonsfrukter.
Sil av frøene slik at du bare har sausen.
Smak til med sukrin melis hvis du synes den er for syrlig.

Lag dobbel porsjon av pannekakene, så har du til dagen etterpå også.
Eller del med en du er glad i!

#pannekaketårn – en evig klassiker!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • Pannekaker
  • Pannekaketårn

Innleggsnavigasjon

SØT OG FRISK MANGO-IS
FARLIG GODE PEANUT BUTTER CUPS

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial