Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Matprepping, Snacks - Mellommåltider

ENERGIRIKE HAVRE- OG NØTTEBARER

Ekstra gode blir det om du dypper eller pynter med litt sjokolade!

Skikkelig digge og næringsrike energibarer, som er perfekt å ta med på tur eller pimpe opp lunsjen!

Du kjenner sikkert til disse populære mellombarene..?
Billig godis i forkledning, laget av mye rart.
Fyll heller på med god og langvarig energi for kroppen!
Men du.. Jeg kjøpte også disse mellombarene i god tro før.
«De inneholder jo bare 96 kcal…»
Mer kunnskap = mer bevissthet på hva jeg vil fylle kroppen med!

Inspirasjon til andre digge oppskrifter:

Sukkerfrie havrekuler
Nydelige og mektige energikuler
Saftige PB&J-muffins


INGREDIENSER – 12 stk:

  • 100 gram mandler
  • 100 gram peanøtter – salte eller usaltet
  • 100 gram havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • ca. 80 gram tørket frukt
  • 100 gram SukrinSirup – evt. lønnesirup/honning*
  • ca. 170 gram naturlig peanøttsmør
  • 30 gram kokosolje – ca. 2 ss
  • evt. 2-3 ss vann
    *Evt. rørsukker eller dadelpaste, men da juster mengden ned noe.

FREMGANGSMÅTE:

Ha mandler, peanøtter og 1/3 av mengden havregryn i en food prosessor eller blender.
Bruk puls-funksjonen et par ganger,
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm sirup, peanøttsmør og kokosolje på middels varme en liten kjele til alt har smeltet sammen.
Ha nøttesmør-blandingen oppi bakebollen og bland alle ingrediensene godt sammen. Bruk gjerne hendene!
Ha bakepapir i en form, slik at det blir lettere å løfte baren ut av formen.
Størrelsen på min form var 17 cm x 23 cm.
Overfør blandingen fra bakebollen over i formen.
Bruk f.eks baksiden av en skje eller bunnen av en kopp til å presse og samtidig glatte ut overflaten.
Sett i kjøleskapet i et par timer.
Smelt sjokolade forsiktig i mikro eller over et vannbad. La den temperere seg litt på benken.
Løft ut av formen, og skjær i barer.
Pynt med eller dypp i sjokolade.
Oppbevar barene pakket inn i mellomleggspapir.

Det er vel ingen tvil:
Aller best blir de med mørk sjokolade på toppen! Nam! 

De er super-enkle å lage, og holder seg fint til kjøleskapet i opptil to uker!
Du kan også oppbevare de i fryseren, og dermed tiner de i matboksen.

Husk!
Du må ikke følge oppskriften helt slavisk.
Tenk at massen ikke skal være for tørr, og at ingrediensene vil sette seg i kjøleskapet. Juster med nøtter og tørket frukt som du har og liker.


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Fullkorn
  • Havregryn
  • Matpakke
  • Mellombar
  • Mellommåltid
  • Nøtter
  • Sjokolade
  • SukrinSirup
  • Turmat

Innleggsnavigasjon

KARDEMOMME-SCONES LAGET MED KJÆRLIGHET

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial