Spist opp på 1-2-3!
Disse forsvant fort, og fikk terningkast 6 av ungene!
Jeg fikk gjemt unna noen, som havnet i fryseren.
Det er genialt å ha diverse bakst og annet til å pimpe opp matboksen, eller når man rett og slett er tom for brød!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2021/09/P1150650.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2021/09/P1150674.jpg)
Om det er nøtteallergi i familien kan du jo selvfølgelig fint sløyfe peanøttsmøret.
Høydepunktet er jo helt klart sjokoladebitene.
BYTTTIPS:
Bytt ut peanøttsmør med bringebær, syltetøy eller f.eks bananskiver!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2021/09/P1150653.jpg)
INGREDIENSER – 12 stk:
- 2 godt modne bananer – alternativ: ca. 250 gram eplemos
- 2 egg
- 1,5 dl valgfri melk
- 200 gram mel – jeg bruker 50/50 havremel og fullkornsmel
- 2-3 ss søtning – eks. SukrinGold, lønnesirup, SukrinSirup eller kokosblomstsukker
- 1 ts bakepulver
- Smakstilsetning: En dæsj kardemomme, kanel og evt. litt vaniljepulver/vaniljeekstrakt
- En klype havsalt – ca. 1/2 ts
- 100 gram mørk sjokolade – gjerne 70 % kakao
TOPPING: - Peanøttsmør – naturlig og uten tilsatt sukker
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader
Mos banan godt med en gaffel eller bruk en stavmikser.
Rør inn de andre ingrediensene, inkl. hakket mørk sjokolade.
Ha to gode ss røre i hver muffinsform.
Legg oppi en halv teskje peanøttsmør i alle formene.
Bruk en tannpirker eller gaffel/kniv til å fordel peanøttsmøret litt utover.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter.
La de avkjøle seg litt før du kaster deg over første biten, sånn at de får satt seg litt.
Mektige og skikkelig digge muffins!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2021/09/P1150656.jpg)
Disse kan som sagt utmerket fryses, så lag gjerne dobbeltporsjon når du først er i gang!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2021/09/P1150666.jpg)