Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Matprepping, Søt bakst

SAFTIG OG ENKEL FROKOSTKAKE

Frokost eller kveldsmat for en hel uke – check!

Deler du opp kaka i 6 porsjoner blir hver porsjon + litt deilig tilbehør en mettende og god frokost – eller lunsj!
Ha et stykke med ønsket tilbehør i en matboks, så har du enkelt et nydelig måltid på farta.

Denne fikk også to tomler opp av ungene også!  

Det er bare å vente seg flere varianter av denne kaka – for dette ble digg!
Den er ganske mektig og «tung» i konsistensen, men gir også god metthetsfølelse! 
#suntogdigg 

Havregryn-bar med blåbær er en annen oppskrift er på bloggen, som også utmerket passer som en frokostkake! 
Den oppskriften er også uten nøttesmør, for dere som må unngå det. 


INGREDIENSER – 6-8 porsjoner:

  • 2-3 godt modne bananer – ca. 350 gram
  • 60 gram peanøttsmør – evt. annet nøttesmør – ca. 3 ss 
  • 1 egg – kan byttes ut med «linfrø-egg»
  • 40 gram lønnesirup** – ca. 2 ss 
  • 2,5 dl melk – velg type etter egen preferanse
  • 300 gram havregryn – jeg mikset 50/50 store og lettkokte
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts vaniljepulver – evt. 1/2 ts ekte vaniljesukker eller ekstrakt
  • 1/2 ts havsalt
    *Rør sammen 1 ss knust linfrø med 3 ss lunket vann – la svelle i ca. 10 min.
    **Kan erstattes med annen søtning som f.eks. Sukrin, SukrinGold eller honning

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 190 grader.
Kle en ildfast form med bakepapir hvis du ønsker å få det lett ut av formen. 
Størrelse på formen min var 17 cm x 25 cm.

Mos banan i en stor bolle. Ønsker du en helt glatt røre moser du bananene i en blender eller med stavmikser. 
Rør inn peanøttsmør, egg (evt. «linfrø-egg*), lønnesirup og melk. 
Bland godt sammen, og tilsett så de resten av ingrediensene. 
Hell over i en ildfast form.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Stikk en tannpirker eller lignende i midten for å sjekke at den er fint stekt i midten.
Ta ut og la den avkjøle seg litt før du begynner å skjære i den. 

Nydelig både kald og lunken!


Holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager, men kan også utmerket fryses! 
Legg porsjonsstykker i en fryseboks, så er det bare å ta opp et stykke ved behov. 

TOPPING:
Hakket salte peanøtter
Vaniljeproteinkrem – evt yoghurt/kesam med vanilje
Lønnesirup
Friske bær – eller syltetøy

Banan kan erstattes med f.eks eplemos eller gresskarmos. 
Jeg vil tenke meg at du kan erstatte banan med f.eks, og det vil dermed også gi et høyere proteininnhold. 
Da vil det nok være behov for å juster opp mengde søtning, da bananene tilfører mye naturlig sødme. 


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Banan
  • Frokost
  • Frokostkake
  • Matpakke
  • Matprepping
  • Nøttesmør
  • Peanøttsmør
  • Vegansk

Innleggsnavigasjon

HJERTE-PANNEKAKER FOR EN EKSTRA SØT START PÅ DAGEN
TOMATSUPPE MED LINSER OG PARMESAN

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial