Nydelige smaker med enkle råvarer
Byggotto er en perfekt basisoppskrift, og så er det bare å leke med forskjellige toppinger!
Kylling, laks, sprøstekt spekeskinke eller bare et dryss pinjekjerner er noen forslag.
Denne varianten er ganske klassisk, men fortsatt utrolig godt.
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/01/P1050830.jpg)
TIPS!
Rester av byggottoen kan fint fryses!
Lag dobbel porsjon, og frys ned i en boks eller flere porsjonsbokser.
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/01/P1050838.jpg)
INGREDIENSER – 4 porsjoner:
- 3 dl byggryn
- 1 middelsstor gul løk
- 2 fedd hvitløk – Alt. hvitløkspaste – kan sløyfes
- 2 buljongterninger – enten grønnsaksbuljong eller hønsebuljong
- 6-8 dl vann
- Salt og pepper
- 30 gram revet parmesan (ca. 2 gode ss) + litt ekstra som topping
FREMGANGSMÅTE:
Finhakk løk og la den frese litt i kjelen med litt olje/smør til den har blitt blank.
Tilsett byggryn, buljong og vann.
Kok opp og la det koke i ca. 30 minutter.
Rør jevnlig rundt, og tilsett mer væske ved behov.
I mens byggotten koker kan du steke sopp i en stekepanne. Krydre med salt og pepper + evt. tørket urter.
Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper rett før serving.
Strø litt ekstra parmesan på toppen + nykvernet pepper og evt litt mer urter.
Her har jeg brukt persille.
EKSTRA SMAK:
– Rør inn 1-2 ss meierismør rett før servering.
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/01/P1050840.jpg)
På jakt etter mer inspirasjon til å hva du kan gjøre med byggryn?
KLASSISK BYGGRYNSGRØT
SUNN OG DIGG BYGGRYNSLUNSJ MED JORDBÆRSAUS
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/01/P1050829.jpg)