Blir fort en ny favoritt!
4 ingredienser trenger du for å lage skikkelig digge peanut butter cookies! 🍪
Aller best blir de dyppet i mørk sjokolade! 😍
La oss skape litt #hverdagsmagi og gled noen med nystekte cookies! 🥰
Jeg tenker du også kan bytte ut peanøttsmør med mandelsmør eller cashewsmør. Jeg har ikke prøvd med tahini, men det vil jeg tro også kan fungere (for dere med nøtteallergi).

På utkikk etter mer inspirasjon? Hva med å prøve en av disse oppskriftene:
Sukkerfrie «Maryland»-cookies
Peanøtt-cookies – 4 ingredienser
Sukkerfrie trippel chocolate brownie cookies

INGREDIENSER – 12 stk:
- 150 g peanøttsmør
- 150 g saftige dadler – uten stein
- 50 g havremel – evt. annen tørrvare
- 1 egg
+ evt. en klype havsalt
Topping:
Mørk sjokolade – gjerne 70 %
Hakket peanøtter
Havsalt
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Kjør dadler og peanøttsmør sammen i en food prosessor.
Puls inn havremel og egg og miks alt raskt sammen.
Skjær deigen opp i 12 biter. Trill kull, legg de på et bakepapir og de trykk ned til ca. 1 cm tykkelse.
Bruk en gaffel til å lage litt ekstra fancy mønster.
Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta de ut når de har fått en lett gylden farge på undersiden.
Putt cookiesene i fryseren slik at de blir raskt avkjølt og sjokoladen kan stivne raskere hvis du er utålmodig med å få de ferdig 😅
Smelt mørk sjokolade forsiktig i mikroen eller over et vannbad.
Dypp kjeksen i sjokoladen, eller bare «strø» sjokoladen over.
Topp med hakket peanøtter og en liten klype havsalt.

Om det blir noen igjen..
..så kan rester oppbevares i kjøleskapet i flere dager eller du kan putte de i fryseren! 🤗
